Trimsalon 

  

 

     

 

 

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, dan zal uw hond op de trimtafel gezet worden. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd (wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd en geborsteld kan de hond het ontklitten bespaard worden). De nagels worden geknipt en de haren die eventueel in de oren zitten worden verwijderd. Daarna wordt uw hond, passend bij het vachttype, getrimd. Indien uw hond gewassen wordt, zal hij nu het bad in gaan, waarna hij met de föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Vergeet dan niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworen is. Want uw hond is altijd de MOOISTE!

Wat u zelf kan en moet doen!

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de "baas". U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig eens langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen u dan meteen laten zien wat de makkelijkste manier van borstelen is. Veel eerder dan u denkt is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Vanaf de tijd dat uw hond volledig ingeënt is, kunnen wij al een puppytrim geven. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want meestal is er een wachttijd.

Puppy?

Heeft u een puppy, kom dan gewoon eens een keertje langs en laat uw puppy eens kennismaken met de trimsalon. Dit kan al vanaf ongeveer 8 weken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dan zetten we de pup even op tafel en laten we de verschillende geluiden horen zoals bijvoorbeeld van de föhn en de waterdroger, het scheerapparaat enz.. De pup leert zo spelenderwijs de geluiden herkennen. Als de pup dan daadwerkelijk zijn of haar eerste trimbeurt krijgt is het allemaal niet meer zo heel nieuw. ook geven wij u graag alle advies omtrent de algehele (vacht)verzorging van uw hond.

 

 

"Grote" Doodlepuppy Robbin

Aan het einde van de dag wordt de trimsalon grondig gereinigd. De trimmaterialen gesteriliseerd en de trimsalon, bad en trimtafel gereinigd met een goed desinfectiemiddel.

Het desinfectiemiddel wordt regelmatig afgewisseld om resistentie van bacteriën te voorkomen. Dit alles om een besmetting van parasieten en besmettelijke aandoeningen tot het minimum te beperken.

 

 tanjaspringvloed@gmail.com