Bach Bloesem Therapie bij dieren

 

Dieren zijn niet in staat te vertellen wat ze dwars zit. Je moet het dier goed kennen of het gedrag goed observeren om de juiste remedie te vinden. 

  

 Bach Bloesem Remedies worden veel gebruikt bij probleemgedrag van dieren en met succes. Tegenwoordig wordt gelukkig door zowel trainers als dierenartsen onderkend dat dieren wel degelijk over een groot scala aan emoties beschikken die een rol kunnen spelen bij gedragsproblemen. Dieren kunnen namelijk ook depressief zijn en fobieën hebben. Zij kunnen net als wij vreugde, angst, onzekerheid, stress en tal van andere emoties ervaren. Door een verstoring in de emotionele balans van een dier, kan probleemgedrag optreden. En als deze emotionele verstoring ernstig is komen er meestal ook flinke lichamelijke problemen bij. Door Bach Bloesem kan men op een vriendelijke en natuurlijke manier de balans weer terug proberen te krijgen. Het is altijd wel aan te raden om met een probleem eerst bij de dierenarts langs te gaan om lichamelijke oorzaken uit te kunnen sluiten. Als er geen lichamelijke oorzaak is dan kunnen we door middel van de remedies van Bach een remedie uitzoeken die het beste jouw dier kan helpen om beter om te gaan met zijn emoties. De remedies zijn onderverdeeld in zeven categorieën, waarin de 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden en stemmingen zijn gerangschikt: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, wanhoop en moedeloosheid en overbezorgdheid om anderen.

 

 

Met Bach Bloesem Remedies werk je aan de geestelijke en emotionele gesteldheid van een individu. Bach Bloesem is een holistische natuurgeneeswijze. Wat is holisme? Eenvoudig gezegd, er wordt niet naar de ziekte, maar naar de zieke als geheel gekeken. Het lichaam zal uiteindelijk met ziektebeelden reageren als de gemoedstoestand van een individu in disharmonie is. Bij het uitzoeken van remedies wordt dan ook niet gekeken naar een ziektebeeld, maar naar de emotionele gesteldheid van het te behandelen individu.

 

Rescue Remedy, is de meest bekendste van de Bach Bloesem Remedies. Dit is dan ook de enige samengestelde remedie (bestaande uit vijf remedies) die in een voorraadflesje verkrijgbaar is.   

Rescue Remedy is eigenlijk een remedie die iedereen in huis zou moeten hebben. Bij elke vorm van shock, of dat nu om lichamelijke of geestelijke shock gaat, is het raadzaam Rescue Remedie te geven. Kleine of grote ongevallen, beide zorgen voor een verstoring van de energiebalans. En Rescue helpt deze balans snel weer te herstellen. Je kan Rescue Remedie ook heel goed preventief gebruiken. Als je weet dat er iets vervelends gaat gebeuren, bijvoorbeeld inenten of een operatie dan kan je van te voren Rescue geven. Naast de Rescue remedie heb je ook rescue crème en deze kan gebruikt worden bij huidproblemen en oppervlakkige wondjes. Ook op insectenbeten en gehechte wonden is deze crème goed te gebruiken. Het verzacht de pijn en zorgt voor sneller herstel. Deze therapie geneest geen ziekten en mag ook geen noodzakelijke of medische behandelingen vervangen. De therapie kan wel vertrouwen herstellen en helpen bij de acceptatie van het ziekteproces.

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 tanjaspringvloed@gmail.com